Volledig scherm

Bewoners Bornsche Maten kunnen knip in Rondweg niet afdwingen

BORNE - Bewoners van de Bornsche Maten in Borne zijn er niet in geslaagd bij de Raad van State een knip te forceren in de N743 (Rondweg) die langs hun wijk loopt. De Raad van State verklaarde woensdag het bestemmingsplan Bornsche Maten geldig, waarin de provinciale weg N743 opnieuw een verkeersbestemming heeft gekregen.

Tientallen bewoners van de nieuwe wijk zijn er boos over dat de gemeente zich niet aan afspraken uit het verleden heeft gehouden. Toen de bouwkavels in de Bornsche Maten verkocht werden, kregen de kopers de toezegging dat de Rondweg tussen Borne en de Bornsche Maten zou worden doorgebroken om de nieuwe wijk te laten aansluiten op het dorp. Wijkbewoners die klagen over geluidoverlast van de weg vrezen dat de beloofde knip er niet meer komt. Bij de Raad van State deden ze hierover in juni hun beklag.

Verbindingsweg
De provincie wil alleen meewerken aan de knip als er een goed alternatief is voor de verkeersafwikkeling. De gemeentelijke Verbindingsweg met spooronderdoorgang die Borne wil aanleggen, vindt de provincie niet goed genoeg. Het wachten is op de aanleg van de Westelijke Randweg naar de A35/A1, maar dat is een zaak van lange adem.

Hengelo e.o.