Volledig scherm
Bistro Weleveld ziet nog kansen voor de toekomst. © Lars Smook

Bistro Weleveld in Zenderen bespreekt kansen met wethouder

ZENDEREN - Voor Bistro Weleveld is de race nog niet gelopen. Nog deze maand gaan de uitbaters om tafel met wethouder Herman Mulder om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de zaak open te houden.

ZENDEREN/BORNE - Een meerderheid van de gemeenteraad liet dinsdagavond weten dat de regels nageleefd moeten worden waar het gaat om de horecavoorziening op de golfbaan Weleveld. Dat betekent dat er wel een clubhuis mag zijn, maar geen openbaar restaurant waar iedereen een vorkje kan prikken. 

Niet haalbaar

Een clubhuis met beperkte openstelling en een beperkte doelgroep lijkt echter financieel niet haalbaar voor de twee uitbaters van de zaak, Yves Vey en Enzo di Prima. Maar stoppen met het bedrijf doen ze liever niet, ze hebben er veel tijd, geld en energie in gestoken. Bovendien betekent eventuele sluiting van Bistro Weleveld zo goed als zeker ook het einde van de golfbaan. Daar zit echt niemand op te wachten, zo bleek dinsdagavond tijdens de raadsvergadering. Enkele partijen spraken dan ook hun steun uit voor de ondernemers.

Grijs gebied

Yves Vey heeft nog steeds hoop dat het allemaal goed komt. Aan onduidelijkheid rondom het bestemmingsplan buitengebied is hij inmiddels wel gewend. ,„Vanaf het begin was het een groot, grijs gebied. Binnenkort praten we met wethouder Mulder, en verkennen we de mogelijkheden die er nog zijn. Daarbij kun je denken aan aanpassing van de huidige horecaregels.”

Verruiming

De bistro blijft open. „Voorlopig gaan wij gewoon door met onze zaak. Het hangt in eerste instantie af van de uitkomst van het gesprek met de wethouder welke stappen wij daarna ondernemen.” Vey is niet op voorhand pessimistisch: „Een verruiming van de horecamogelijkheden zou zomaar kunnen.”

Hengelo e.o.