Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Boekenverkoop in Borne voor Sri Lanka

BORNE - Onder het motto 'Koop een boek voor een veilige speelplek op Sri Lanka' zijn vrijwilligers zaterdag en zondag actief met de verkoop van boeken voor verschillende doelgroepen.

Het afgelopen jaar hebben veel inwoners van Borne en de regio boeken geschonken voor verkoop op de boekenmarkt en de warenmarkt, beide in de Stationsstraat. Met de opbrengst worden hulpprojecten via Stichting Hulp aan Sri Lanka van de grond getild. Dit jaar hopen de vrijwilligers, samen met het bestuur van de stichting onder leiding van pastoor Theo van der Sman, een speelplek voor kinderen in de regio Solepura aan te leggen.

HEBO-dorp

In die regio Solepura is een dorp gebouwd door een groot aantal bedrijven uit Twente. Het dorp kreeg de naam HEBO-dorp. Een flink aantal gezinnen en ouderen kreeg een veilig huis om in te wonen. In het dorp wonen veel jongeren onder de 15 jaar. Na hun schooltijd dwalen zij geregeld in het bosgebied rondom het dorp. Ouders moeten allebei werken om voor hun gezin te kunnen zorgen, waardoor kinderen in onveilige situaties terechtkomen. Een veilige speelplek is gewenst. Ouderen die niet meer zo mobiel zijn kunnen daar op de kinderen letten. Het is de bedoeling centraal in het dorp een aantal speeltoestellen te plaatsen.

Tijdens beide verkoopdagen wordt ook aandacht gevraagd voor de actie Warm Hart van KRO/NCRV. Er kan gestemd worden op goede doelen, waaronder Stichting Hulp aan Sri Lanka. Het winnende goede doel kan een grote geldprijs winnen om een hulpproject uit te voeren.

De boekenmarkt is zaterdag 24 augustus van 9.00 uur tot 17.00 uur. De warenmarkt wordt zondag 25 augustus gehouden van 12.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie op stichtinghas.nl.

Hengelo e.o.