Volledig scherm
© Thinkstock

Borne bakt taarten voor goed doel

BORNE - Bij een verjaardag hoort taart. Het Kulturhus bestaat 15 jaar, en heeft een flinke verbouwing achter de rug. 

Alle reden dus voor een feest. In het weekend van 7 en 8 december wordt het Kulturhus Festival gehouden, met tal van activiteiten en optredens. Bijzonder onderdeel is de wedstrijd Wie bakt de lekkerste taart van Borne? 

Thuisbakkers

„Na tien jaar halen we dit evenement weer uit de kast. Wij nodigen alle thuisbakkers in Borne, Hertme en Zenderen uit om deel te nemen aan onze taartenbakwedstrijd”, aldus initiatiefnemer Laura Reymer van het Kulturhus.

Extravaganza

„De taartenbakwedstrijd maakt deel uit van Kulturhus Extravaganza op zondag 8 december. Het thema van de taartenbakwedstrijd is dan ook Extravaganza. Elke taart is in principe een donatie aan een goed doel: de taartpunten worden gedurende de feestelijke middag door de horecamedewerkers van het Kulturhus verkocht voor minimaal 2,50 euro per stuk.”

Verkoop

De thuisbakkers gaan in hun eigen keuken aan de slag. Die betreffende zondag leveren zij tussen 12.00 en 13.00 uur uur hun taart in bij de bar van het Kulturhus. Een deskundige jury beoordeelt tussen 12.30 en 13.30 uur alle creaties op smaak, structuur en afwerking. Ook het publiek mag stemmen op de taarten. De winnende taartenbakkers van de gemeente Borne -een winnaar volgens de vakjury en een winnaar volgens het publiek- worden om 17.00 uur bekend gemaakt en ontvangen een prijs. 

Wie aan de taartenbakwedstrijd wil deelnemen kan voor 24 november een mail sturen naar laura.reymer@kulturhusborne.nl.

Hengelo e.o.