Volledig scherm
Jan Bartels, voorzitter van dorpsbelangen Bornerbroek, geeft een uiteenzetting. © Alice Plekkenpol

Borne blijft verdeeld over Verbindingsweg

BORNE - Geen Verbindingsweg, maar een Scheidingsweg.  Zo zette Fons Lohuis van de actiegroep Zenderen filevrij donderdagavond meteen de toon. 

Tijdens een druk bezochte bijeenkomst in het Kulturhus discussieerden vele tientallen vertegenwoordigers van belangenverenigingen, actiegroepen, wijk- en dorpsraden en politieke oppositiepartijen met elkaar.

Stellingen

Tot een duidelijke conclusie kwam het niet. Na enkele inleidingen, die vanwege de complexe materie soms niet door alle aanwezigen gevolgd konden worden, werden in groepjes stellingen geformuleerd en geturfd. Uiteindelijk werden 120 stemmen tegen, en 47 stemmen voor de Verbindingsweg uitgebracht.

Mening peilen

SP-raadslid Mieke Visser, die de avond leidde, erkende meteen dat deze uitkomst niet verrassend was, en evenmin die van de gehele Bornse bevolking weergaf. ,,Maar het is voor ons als lokale oppositie wel een manier de mening van organisaties te peilen. Voor het college van B en W staat al jaren vast dat die Verbindingsweg er komt. Is dat wijs? Dat zoeken we graag uit. En we willen niet te laat zijn als straks de MIRT bekend wordt.”

Onderzoek

De MIRT (Meerjarenprogramma Infrastructuur Ruimte en Transport) is een onderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd naar de aanpassingen van de knooppunten bij Azelo en Buren. Daarin wordt ook de verkeersproblematiek in Zenderen en de eventuele aanleg van een provinciale randweg rond Zenderen meegenomen. De uitkomst van dit onderzoek is wordt deze zomer verwacht en is cruciaal voor verdere besluitvorming, gaf ook Fons Lohuis toe. ,,Binnenkort weten we meer en pas dan bepalen wij onze verdere koers en mogelijke stappen tegen aanleg van de Verbindingsweg.”

  1. Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen
    PREMIUM
    video

    Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen

    BORNE - Geen vechtmachines met een ontembare honger voor bloed, maar schattige allemansvrienden die niets liever willen dan knuffelen en kusjes geven. De 31-jarige Nathalie Reichart uit Borne is als eigenaresse van twee Amerikaanse staffords helemaal klaar met het ‘irritante’ stigma dat op haar honden rust. ,,Mensen lopen met een boog om mijn hondjes heen, terwijl het de liefste dieren ter wereld zijn.”

Hengelo e.o.