Volledig scherm
BORNE - Opening van het urnenveld op de begraafplaats. Met onder meer grote kunstzinnige tulpen. Wethouder Kotteman geeft witte rozen aan de bezoekers . © Emiel Muijderman

Borne kan met nieuw urnenveld weer tien jaar verder

BORNE - Wethouder Michel Kotteman heeft dinsdagmiddag het nieuwe urnenveld op de algemene begraafplaats van Borne in gebruik genomen. Het veld biedt ruimte aan zo’n 300 zogenoemde asbestemmingen.

Dat kan niet alleen in een urnenmuur of columbarium, maar ook in de voet van één van de vele kunstzinnige tulpen. Daarin passen drie tot vier asbussen. Borne denkt zo’n tien jaar verder te kunnen met de uitbreiding van de begraafplaats aan de Oude Almeloseweg.

Reserveringen

Voor het nieuwe urnenveld, dat is ontworpen door Te Kiefte Architecten, zijn al drie reserveringen binnen. Die kunnen vanaf nu worden gerealiseerd. Daarvoor moeten de plekken alleen nog worden genummerd.

Entree

De inrichting past helemaal bij de omvorming van de begraafplaats naar een gedenkpark. Nog dit jaar wordt ook de entree aangepakt. Er komt een nieuwe fietsenstalling en het onderhoudsgebouw met containers verhuist naar een plek ergens achter op het terrein.

Hengelo e.o.