Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Borne krijgt er twee 30 km-wegen bij én een heringerichte Oude Deldensestraat

BORNE - Het wegennet in Borne krijgt er twee 30 km-zones bij. Ook de Oude Deldensestraat wordt veiliger. Het college trekt 550.000 euro uit voor een complete herinrichting van die straat.


Dat de Oude Deldensestraat in slechte staat verkeert, is al jaren bekend. Wortelopdruk van de grote eikenbomen hebben het troittoir zodanig beschadigd, dat her en der tegels schots en scheef liggen. „Het is op sommige plekken onmogelijk voor voetgangers om veilig over het trottoir te lopen”, stelt het college van B en W vast. In het wegdek zijn grote scheuren waarneembaar, die in de loop der jaren met lapmiddelen zijn weggewerkt. Fietsers en automobilisten kunnen problemen krijgen op dit wegdeel. Een raadsbesluit moet de weg vrijmaken om van de Oude Deldensestraat, tussen de Europastraat en de Hoftraat/De Bleek, een 30 km- zone te maken. Daarbij worden de bomen vervangen door nieuwe bomen.

Veldovenweg

Ook de Veldovenweg en de Leemweg tussen de Veldovenweg en de Steenbakkersweg worden opnieuw ingericht, als het aan het college ligt. Hiervoor is een krediet van acht ton nodig, waarvan twee ton via subsidies is binnengehaald, en dat is inclusief de aanleg van een zogenoemd ‘vrijvervalriool.’ Deze wegen, aan de rand van Borne, worden ook 30 km zone. „Deze wegen liggen er nu slecht bij”, aldus het college. Het beheer vergt veel inzet en geld. „Jaarlijks komen er veel klachten binnen over de staat van de weg.”

Hengelo e.o.