Volledig scherm
De op te heffen spoorovergang in de Oonksweg © Lars Smook

Borne sluit overeenkomst met Railinfra over Verbindingsweg

BORNE - Railinfra Solutions gaat na de zomervakantie gesprekken aan met omwonenden, grondeigenaren en andere belangstellenden over de aanleg van de Verbindingsweg. Die afspraak maakt deel uit van de overeenkomst die de gemeente Borne en Railinfra vrijdag hebben gesloten over de aanleg van de gemeentelijke weg, die langs de westrand van Borne gaat lopen.


Railinfra, een samenwerkingsverband van de advies- en ingenieursbureaus Royal Haskoning DHV en Witteveen+Bos, heeft de opdracht gekregen om de deelplannen en ontwerpen voor de Verbindingsweg te maken. Onderdeel daarvan is de aanleg van een spoortunnel aan de westkant van Borne en de afsluiting van de spoorwegovergang in de Oonksweg. Daartegen bestaan nogal wat bezwaren bij met name de ondernemers op De Molenkamp. Volgens hen komt de ontsluiting van het industrieterrein daardoor in het geding.

Draagvlak

Een van de eerste dingen die Railinfra moet gaan doen, is het opzetten van een communicatieplan. Dat moet ervoor zorgen dat het uiteindelijke ontwerp maximale draagvlak krijgt. Daarom wil het bedrijf ook zo snel mogelijk na de zomervakantie beginnen met een eerste serie gesprekken. De verdere planning gaat er vanuit dat eind 2017 of begin 2018 de bestemmingsplanprocedure is afgerond en de benodigde gronden zijn verworven. Medio 2020 kan dan worden begonnen met de werkelijke aanleg.

Hengelo e.o.