Volledig scherm
Vrijwilligers aan het werk tijdens de opknapbeurt van het sportcafé © Annina Romita

Borne stelt zich garant voor lening sportcafé Wooldrik

BORNE - De gemeente Borne stelt zich voor vijftig procent garant voor een lening van 35 mille die Stichting Horeca ‘t Wooldrik wil afsluiten. Dit om het sportcafé te renoveren en een nieuw kassasysteem en een koel- en vriesinstallatie aan te schaffen. Stichting Waarborgfonds Sport staat garant voor de andere helft.

Voorwaarde voor de garantstelling van het Waarborgfonds was dat de gemeente de andere helft voor haar rekening zou nemen. B en W hebben nu besloten dat te doen. In mei besloot de gemeenteraad een bijdrage te verstrekken voor de overname van de inventaris van de exploitant van sportcafé ‘t Wooldrik, die er mee stopte. Stichting Horeca ‘t Wooldrik heeft de exploitatie overgenomen. Het geld is nodig voor aanpassingen van het onderkomen. Zoals nieuwe verlichting, deels ander meubilair en een voor de barvrijwilligers een makkelijk hanteerbaar kassasysteem. Ook de oude, inpandige koelcel was aan vervanging toe.

Risico

Daarvoor is een investering nodig van 35 mille. De bank wil die lening alleen verstrekken onder 100 procent garantstelling. Dat is nu geregeld. De gemeente is in het algemeen terughoudend met garantstellingen, maar vertrouwt erop dat het risico ‘beperkt’ is. Het college wijst ook op het maatschappelijk belang. De horecaruimte wordt gebruikt door verenigingen die samen 870 leden hebben. Pakweg 160 vrijwilligers houden de exploitatie draaiende.

Hengelo e.o.