Boa aan het werk bij een controle in Borne.
Volledig scherm
Boa aan het werk bij een controle in Borne. © Lars Smook

Borne wil boa’s en burgers beter beschermen

BORNE Meer veiligheid voor de Bornse boa’s en een onderzoek naar een speciale woonplek voor bewoners die zich onverbeterlijk asociaal gedragen. Dat zijn de opmerkelijkste initiatieven die het Bornse college van B en W willen nemen naar aanleiding van het Actieplan Veiligheid & Leefbaarheid.

De bijzondere opsporingsambtenaren van Borne verdienen snel een betere bescherming, vindt burgemeester Gerard van den Hengel. Binnenkort heeft de gemeente drie boa’s, twee meer dan op dit moment. „Zij verdienen een goede bescherming”, zegt Van den Hengel. Hij kan nog niet zeggen welke attributen erbij moeten komen, maar laat doorschemeren dat handboeien eerder een optie zijn dan de wapenstok.

Woningen 

Borne onderzoekt of er speciale woningen kunnen komen op plekken waar anderen geen overlast krijgen van de bewoners. Het om mensen die structureel asociaal gedrag blijven vertonen, in welke buurt ze ook wonen. „Ook in Borne zijn een paar van dit soort gevallen”, zegt wethouder Martin Velten.

  1. Autozaak AutoVen Almelo al na vier maanden gesloten, politie onderzoekt ‘schimmige praktijken’
    PREMIUM

    Autozaak AutoVen Almelo al na vier maanden gesloten, politie onderzoekt ‘schimmige praktijken’

    ALMELO/BORNE/ENTER – Autobedrijf AutoVen is uitgelopen op een fiasco. De zaak aan de Twentelaan in Almelo is al na vier maanden gesloten. Rudy en Harriëtte van de Ven zijn naar eigen zeggen met de verkeerde mensen in zee gegaan. Die personen betichten op hun beurt het autobedrijf van allerlei duistere zaakjes. De politie heeft het in onderzoek en kwam deze vrijdag bij het Enterse bedrijf van Van de Ven in actie wegens een bedreiging.

Hengelo e.o.