Volledig scherm
Erik Smink (in het midden met rechts naast hem burgemeester Schelberg)werd gisteravond koninklijk onderscheiden. © Anja van der Ham

Bornenaar Eric Smienk geridderd na voorstelling THJO in Hengelo

HENGELO -  Erik Smienk mag zich sinds vrijdagavond Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen.  De Bornse kartrekker van het Twents Jeugd Harmonie Orkest (THJO) kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Sander Schelberg van Hengelo.

Dit gebeurt na afloop van de voorstelling ‘InsecTJHOtel’ in Schouwburg Hengelo. Eric Smienk (60) is 50 jaar lid van Muziekvereniging Armonia en 40 jaar bestuurslid, waarvan zeker 10 jaar vicevoorzitter. Hij is al 45 jaar kartrekker van het Twents Jeugd Harmonie Orkest (THJO), onderdeel van Muziekvereniging Armonia. Hij speelt mee in het orkest en is organisator bij ieder evenement waarbij Armonia betrokken is. Een van de evenementen is de tweejaarlijkse 14-daagse concertreis naar Olonzac in Zuid-Frankrijk. Tijdens deze reis wordt een theatervoorstelling in elkaar gedraaid, rekwisieten en decors gemaakt, gerepeteerd en er worden diverse voorstellingen gegeven. Smienk regelt de totale logistiek en zorgt voor de inkoop en organisatie van de dagelijkse maaltijden voor 90 personen. Smienk is zowel beleidsmatig als praktisch een stuwende kracht voor Armonia.

Hengelo e.o.