Volledig scherm
Jan Dreteler (links) en zijn neef Henny Bijkerk (midden) krijgen van Emiel Vermaas een presentje bij de opening van een van de drie uitstrooivelden van Crematoria Twente in Borne © Martin Ruesink

Borns centrum verzorgt in eerste jaar al 725 crematies

BORNE - Het crematorium in Borne heeft sinds de opening in mei vorig jaar al 725 crematies verzorgd. Directeur Peter Molema van Crematoria Twente is zeer tevreden over de belangstelling voor de vierde vestiging van Crematoria Twente.

Molema zei dat woensdagmiddag bij de ingebruikneming van de urnenmuur en drie velden voor het uitstrooien van as van overledenen op het complex aan de Hosbekkeweg in Borne. De drie velden zijn vernoemd naar families die vroeger op of nabij de velden hebben gewoond en kregen de namen ’t Oosterik, 't Hollink en ’t Dreteler.

Daar waren leden van de families Oosterik en Dreteler bij aanwezig. „Van de familie Hollink zijn helaas geen leden meer in leven, toch willen we deze naam niet vergeten”, aldus Molema, die ook crematoria in Usselo, Oldenzaal en Almelo heeft. 

Ligging

„Met Borne bedienen we niet alleen het gebied van Hengelo, Borne en de Hof van Twente, ook mensen uit andere delen van Twente kiezen heel bewust voor deze locatie vanwege de mooie ligging”, zegt Margriet Nieuwenhuizen van Crematoria Twente.

Bevrijders

Jan Dreteler (78) en zijn neef Henny Bijkerk (79) zijn blij met de vernoeming. Henny wijst naar de boerderij die er nog altijd staat: „Dat raampje boven, van daaruit zag ik als vijfjarig jochie de vliegtuigen van de bevrijders overkomen.”

Hengelo e.o.