Volledig scherm
© Annina Romita

Bornse Blauwwitters zetten de toon: voorzittersduo

BORNE - Met een duobaan voor de voorzitter zou zaterdagclub BZSV Blauwwitters zomaar eens het rolmodel voor modern clubbestuur kunnen worden.

Familie
Jacco Kwast en zijn vrouw Anne-Marie Kreuwel gaan samen de voorzittershamer hanteren bij de voetbalclub op ’t Wooldrik. De komende tijd gaan ze kijken hoe ze die taak verdelen. „Het is helemaal nieuw voor ons.” Alle gezinsleden zijn actief voor de club en hebben zo dus wel een band met Blauwwitters. „Bovendien heb ik er van mijn vierde tot mijn negentiende gevoetbald. Nee, we hebben elkaar niet leren kennen bij Blauwwitters. Zo erg is het nu ook weer niet”, zegt Jacco.

Taakverdeling
De twee hebben allebei een praktijk voor fysiotherapie in Hengelo: Anne-Marie in Slangenbeek, Jacco in het Kompas aan de Perkweg. „Thuis hebben we het ook verdeeld: het ouderschap is een duobaan. Waarom het voorzitterschap van een voetbalvereniging dan niet? Als het een voorbeeld is van hoe je de taken kunt verdelen in een tijd waarin iedereen druk is, zou dat alleen maar mooi zijn voor verenigingen.”

Uitdaging
Een en ander werd vorige week duidelijk tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging. Daarmee is de opvolging van oud-preses Henk de Graaf een feit. Er wacht de twee een flinke klus: van Blauwwitters weer een club met een stevige basis maken. Want het bestaansrecht is broos met vier seniorenelftallen, twee 35+-teams en zes jeugdteams. „Waarbij aangetekend dat de E-tjes en de F-jes er weer teams bijhebben. Maar het is magertjes. Dat klopt. Dat is ook de reden dat we dit doen. Het is een fijne vereniging. Die moet blijven bestaan naast NEO en BVV Borne. Die uitdaging gaan we aan.”

Juiste plek
In grote lijnen kunnen de twee al wel aangeven hoe zij het voorzitterschap samen gestalte zullen geven en wat de speerpunten zijn. „Goede communicatie, ledenwerving. En het is zaak dat de juiste mensen op de juiste plekken worden ingezet. Een gezonde vereniging heeft structuur nodig en als die ontbreekt, moet je die aanbrengen. Daar is men al mee aan de slag gegaan. Ik weet niet eens precies hoeveel leden de club telt, maar het zijn er in ieder geval te weinig.”

Hengelo e.o.