Volledig scherm
© Frans Nikkels

Bornse centrum waant zich even Tirol

BORNE - Borne waant zich deze zondag even Tirol. Een paar dames dragen een fiere dirndl jurkje, sommige heren zijn uitgerust in een traditionele lederhose. Verder vooral bierpullen, broodjes Bradwurst en een hoop schlagermuziek op de Tiroler Sonntag in Borne.

De schlager Der Letzte Tanz mit Dir van Hansi Hinterseer schalt uit de boxen in de Grotestraat. Het nummer kan niet ontbreken op deze koopzondag, die in het teken staat van Tirol. Het publiek, verspreid over terrassen, overdekte tentjes en biergarten-tafeltjes, lijkt er wel van te genieten. Het Oostenrijkse sfeertje boert goed in Borne. Het vrolijke zonnetje en de koude drank doen het ook niet slecht.

Tiroler hoedje
Waar het overgrote deel van de bezoekers zich niet voor de gelegenheid uitdost, doen vrijwel alle muzikanten dat wel. Ze zien er allemaal even fraai uit in hun traditionele kledij, vaak inclusief een Tiroler hoedje.

Plaatselijke korfbalclub Groen-Zwart verzorgt naast korfbaldemonstraties ook een vijfkamp met spelen. Veronderstelde Oostenrijkse klassiekers als spijkerslaan, boomstam zagen, biervatrollen, bierpulschuiven en skilatlopen staan op het programma. Vooral het boomstam zagen bezweet menig voorhoofd. Nadat de vijf spelletjes zijn afgerond, winnen kinderen dan ook een dik verdiend ijsje.

Tiroler Sonntag
Op het Rheineplein en bij de Stephanuskerk is voldoende gelegenheid om een Apfelstrudel, een Bratwurst mit Zwiebeln of een Tirolerburger te eten. Wie daar geen trek in heeft, kan ook gewoon een loempiaatje krijgen. Op de catwalk aan de Grotestraat zijn modeshows met een dresscode die zich laat zich raden. Voor de Stephanuskerk waagt een enkel koppel zich aan een romantische wals op de livemuziek. Ook wordt volgens traditie naar hartenlust bier gedronken door de bezoekers. Borne waant zich even Tirol op deze onbezorgde Tiroler Sonntag.

Hengelo e.o.