Volledig scherm
De fietssnelweg F35. © Carlo ter Ellen

Bornse deel fietssnelweg F35 geopend

BORNE - Fietsers van Hengelonaar Borne kunnen vanaf woensdag snel en gemakkelijk doorrijden naar het treinstation Borne. Dan wordt namelijk het deel van fietssnelweg F35 tussen het al eerder in gebruik genomen deel nabij de A1 bij Hengelo (ter hoogte van bedrijventerrein Plein) en het station geopend.


Daarmee is in ieder geval in Borne het belangrijkste deel van de F35, die moet gaan lopen van Nijverdal tot de Duitse grens bij Enschede, klaar. Het nieuwe deel loopt aan de noordoostkant van de spoorlijn. De aanleg van het fietspad werd ook aangewend om de groenzone ter hoogte van de Jupiterstraat een impuls te geven.

Met het nieuwe deel van de F35 is er een alternatieve en veiliger route gecreëerd voor met name fietsende scholieren uit Borne. Die hoeven op weg naar het Twickel College in Hengelo niet meer over de Oude Hengeloseweg en Bornsestraat. Met name die laatste route kent lange wachttijden bij verkeerslichten.

Het nieuwe tracé wordt woensdag om 12.00 uur, in aanwezigheid van omwonenden, officieel geopend. Dat gebeurt ter hoogte van de Jupiterstraat, bij de kruising met de spoorlijn.

Hengelo e.o.