Volledig scherm
Ida Beermann (midden), klaar voor de start. © Ernst Beermann

Bornse Ida Beermann heeft haar zwemtocht volbracht, ondanks zeeziekte

BORNE/TEXEL Ze werd even ‘knap zeeziek’, maar haalde aan het begin van zaterdagavond toch ruim op tijd de wal: Ida Beermann uit Borne is met 1 uur en 19 minuut ruim binnen de anderhalfuurslimiet van Den Helder naar Texel gezwommen. 

Even was het nog spannend of de zwemtocht misschien voor de tweede opeenvolgende zaterdag vanwege harde wind zou worden afgelast. Uiteindelijk is de oversteek van Den Helder naar Texel toch doorgegaan en ook Ida Beermann heeft de tocht voor het goede doel, Spieren voor Spieren, volbracht. 

,,Ik voel me nu een beetje gelukkig worden”, zegt Beermann ongeveer een uur na de finish, als het gevoel van zeeziekte begint weg te zakken.

De operatieverpleegkundige van het OCON, gehuisvest in het ZGT, heeft de afgelopen maanden hard getraind om zware zwemtocht in open water te kunnen volbrengen. Ze leerde tegen de stroming in zwemmen, kreeg aardig wat happen zout water binnen en werd zelfs een beetje zeeziek. Maar opgeven is geen optie, integendeel. ,,Ik heb inmiddels de smaak te pakken van het zwemmen in open water. Daar wil ik mee verder.”   

Beermann heeft samen met tientallen andere zwemmers de oversteek van vasteland naar Waddeneiland gemaakt. De teller van haar persoonlijke sponsoropbrengsten stond gisteren op ruim 1800 euro. 

Volledig scherm
De finish is bereikt. Ida staat in het midden met gele muts © Spieren voor Spieren

Hengelo e.o.