Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Bornse jeugd voetbalt met Heracles

BORNE - Het blijft de ultieme droom voor jongens, en steeds vaker ook meisjes: profvoetballer worden. Op de velden van RKSV NEO aan de Twickelerblokweg krijgen ruim vijftig kinderen deze week een voorproefje tijdens het driedaagse Heracles Soccer Camp.

„De kinderen vinden het supergaaf”, merkt coördinator Marc Meier meteen. „Deze eerste ochtend zijn ze soms een beetje timide, zeker als ze elkaar niet kennen. Maar dat verdwijnt heel snel. Daarna overheerst enthousiasme. Dat begon al bij de opkomst op het veld, inclusief rookfakkels in de clubkleuren.”

Hoogtepunt

Drie dagen lang, tot en met woensdag, staat alles in het teken van voetbal en vooral plezier. Het mooie weer is een bonus, al maakt dat voor het voetballen niet veel uit. Er wordt namelijk gespeeld op het hoofdveld van NEO, waar kunstgras ligt. De kinderen trainen, voetballen en kregen gistermiddag na de lunch bezoek van eerste elftalspeler Robin Pröpper. Meier „Alle kinderen gingen met hem op de foto en kregen een handtekening op hun speciale Heraclestenue. Voor de meesten het hoogtepunt van de dag.”

Ook meisjes

Het is inmiddels de derde keer dat Heracles dit voetbalevenement in Borne houdt, en elk jaar groeit de interesse onder de jeugd van 6 tot en met 15 jaar. „We bieden steeds  een iets ander programma aan, zodat kinderen ook meerdere jaren kunnen komen. En ja, het aantal meisjes is nog beperkt maar neemt wel toe.” 

Thuiswedstrijd

De kinderen spelen de nieuwste Heracles Skill Games en spannende mini-toernooien, die allen een certificaat opleveren. Er is professionele begeleiding van enthousiaste gediplomeerde trainers. In totaal houdt Heracles op vier plaatsen in Twente een dergelijk voetbalkamp. Borne is de laatste in de rij. Het houdt na drie dagen overigens niet op: binnenkort gaan alle deelnemende kinderen samen naar een thuiswedstrijd van Heracles. 

Hengelo e.o.