Volledig scherm
© Rijnhout Media

Bornse klusser krijgt rijbewijs niet terug

DEN HAAG/BORNE - Een klusser uit Borne is vergeefs naar de Raad van State gestapt om zijn rijbewijs terug te krijgen dat door het CBR ongeldig is verklaard.

De hoogste bestuursrechter vindt de ongeldigverklaring terecht, omdat de man niet op tijd de rekening heeft betaald van een geschiktheidsonderzoek waarvoor hij zich bij het CBR moest melden. Hij moest komen opdraven voor een onderzoek naar zijn lichamelijke en geestelijke gesteldheid, omdat de politie hem achter het stuur van zijn bestelbus had aangetroffen met vermoedelijk tien glazen wijn op. De man kon de rekening van 1146 euro naar eigen zeggen niet betalen.

Regeling

Volgens de Raad van State had hij het CBR om een betalingsregeling kunnen vragen. De klusser wist niet dat dat kon, zei hij.

Slaap

Hij ontkent dat hij dronken heeft gereden. Hij werd twee jaar geleden weliswaar met drank op achter het stuur van zijn geparkeerde bus aangetroffen. Maar hij had er niet zelf in gereden, verklaarde hij. Twee getuigen uit de straat hadden hem echter zien aan komen rijden. Hij zou in de bus zijn blijven zitten en in slaap zijn gevallen.

Onderzoek

Vorig jaar heeft de man alsnog een geschiktheidsonderzoek afgelegd. Volgens het CBR is hij daarvoor niet geslaagd. 

  1. Autozaak AutoVen Almelo al na vier maanden gesloten, politie onderzoekt ‘schimmige praktijken’
    PREMIUM

    Autozaak AutoVen Almelo al na vier maanden gesloten, politie onderzoekt ‘schimmige praktijken’

    ALMELO/BORNE/ENTER – Autobedrijf AutoVen is uitgelopen op een fiasco. De zaak aan de Twentelaan in Almelo is al na vier maanden gesloten. Rudy en Harriëtte van de Ven zijn naar eigen zeggen met de verkeerde mensen in zee gegaan. Die personen betichten op hun beurt het autobedrijf van allerlei duistere zaakjes. De politie heeft het in onderzoek en kwam deze vrijdag bij het Enterse bedrijf van Van de Ven in actie wegens een bedreiging.

Hengelo e.o.