Volledig scherm
© Lars Smook

Bornse randweg krijgt langzaam vorm

BORNE - Er wordt hard gewerkt aan de aanleg van de zuidelijke randweg in Borne. Dat is op meerdere plekken zichtbaar, bijvoorbeeld aan de tunnelbak aan de Deldensestraat.

Wie zich ten zuidwesten van Borne begeeft, stuit ergens een keer op wegwerkzaamheden. Vanaf de Hosbekkeweg tot aan de Amerikalaan wordt gewerkt aan de nieuwe zuidelijke randweg. Waarbij de tunnelbak onder de Deldensestraat nog het meest in het oog springt. De straat naar Delden is tijdelijk ‘omgelegd’, waarbij verkeer via een bypass om het tracé heen slingert. Ondertussen wordt ‘beneden’ door BAM de tunnel klaargemaakt. Zodra deze af is, wordt de Deldensestraat ‘rechtgetrokken’ en rijden de auto’s voortaan over drie grote verkeersaders heen, de A1, de A35 en de randweg.

Een andere grote verandering is de aansluiting op de oprit naar de A1/A35 bij Azelo. Daar verbindt De Kluft nu nog de Hosbekkeweg vanaf de Azelosestraat met de op- en afrit. Dat gebeurt met een ruime bocht in deze weg. De Kluft gaat straks bij de Azelosestraat op in de randweg, de bocht verdwijnt. Ter hoogte van de op- en afrit komt een nieuwe weg, haaks op de randweg, die het verkeer naar de snelweg leidt.

Hengelo e.o.