Volledig scherm
De beschadigde gezinsauto is inmiddels schoongemaakt. © Tessa Drent

Bornse slaapt niet na bekladden auto’s

BORNE - Een gerichte actie tegen ons gezin. Zo omschrijft Saskia Velthuis het feit dat de drie auto’s van haar huishouden met graffiti beklad zijn afgelopen weekend.

,,We hebben een vermoeden wie het gedaan heeft, maar het enige bewijs, een grote handafdruk op één van de ramen, is in de nacht van zondag op maandag weggespoeld door de regen. De politie kwam namelijk niet en we wachten nog op een bezoek van de wijkagent.”

Getuigen gezocht

„Onze enige hoop is dat één van de buurtbewoners de daders heeft gezien. Daders inderdaad, want ik hoorde van zaterdag op zondag twee stemmen. Was ik toen maar uit bed gestapt, dan had ik ze betrapt.”

Vaker doelwit

Het is niet de eerste keer dat het gezin doelwit is. ,,Vorig jaar werden er ineens grote stenen over de schutting gegooid. Levensgevaarlijk, al helemaal omdat ik een thuiscrèche run. Wat als er iets met de kinderen gebeurt?” Velthuis heeft sinds de auto’s van voor tot achter werden ondergespoten en bekrast, nauwelijks geslapen. 

Onveilig

,,Het geeft een heel onveilig gevoel dat mensen het blijkbaar op je gemunt hebben.” Net als haar man Stephan, vindt ze dat de daders zich bekend moeten maken. Stephan: ,,Als je iets tegen ons hebt of het ergens niet mee eens bent, kom dan gewoon aan de deur en doe niet zoiets. Auto’s beschadigen en onderkalken is not done.”

Hengelo e.o.