Volledig scherm
Bewoners van Stroom Esch willen geen hondenuitlaatplaats bij de Weideplas. © Emiel Muijderman DTCT

Bornse wijk Stroom Esch wil geen hondenplaats bij vijver

BORNE - De gemeente Borne maakt werk van afgebakende hondenuitlaatplaatsen. Dit zijn omheinde stukken grond binnen de bebouwde kom, waar honden vrij mogen rondrennen. 

Eerder dit jaar zijn negen plekken uitgezocht, waarover de burgers zich konden uitspreken. Een aantal locaties is zelfs door buurtbewoners zelf voorgesteld. Vijf locaties stuiten niet op bezwaren, daar wordt nu spoedig begonnen met de aanleg van deze losloopgebieden. Het gaat om de Oonksweg, Kleiweg/Steenbakkersweg, Scholtenshofpark, Oonksweg, Bekenhorst en het Beekpark ter hoogte van de Beekparkschool. Daarmee is een bedrag van 12.666 euro gemoeid. De twee eerstgenoemde locaties zijn overigens al aangelegd.

Sportevenementen

Met betrekking tot de andere vier voorgestelde locaties (Meijlingsgaarde, Koolzaad/Weideplas Stroom-Esch, Letterveldweg/parkje voor de Joodse begraafplaats en Van Speykstraat hebben omwonenden zogeheten zienswijzen ingediend. Vooral het beoogde gebied in Stroom Esch is een punt van discussie, weet wethouder Herman Mulder. Het gebied Weideplas wordt voor meer activiteiten gebruikt, zoals sportevenementen. Dikwijls voert het traject van bijvoorbeeld een run rond de vijver. Dan is het niet wenselijk dat de deelnemers opeens rond een hek moeten.”

Hondenpoep

De losloopgebieden krijgen extra voorzieningen, zoals een vuilnisbak bij de ingang van de hondenuitlaatplaats. 

Hengelo e.o.