Volledig scherm
Borne beleeft binnenkort een enge koopzondag. © Foto: ANP


Het spookt in centrum Borne

BORNE - Heksen, zombies en andere griezels lopen zondag 27 oktober door het centrum van Borne.

Een spookhuis, straattheater en veel (kinder)activiteiten maken het feest compleet. Tussen 13.00 en 16.00 uur is er van alles te doen. Het centrum is aangekleed in de stijl van Halloween, overal duiken verklede figuren op en er klinkt muziek. Ook zijn de winkels open.

Spookhuis

Het oude pand van Intertoys wordt verbouwd tot tijdelijk spookhuis, waar levende spoken de bezoekers schrik aanjagen. In de Nieuwe Kerkstraat deelt een heks pompoensoep uit, en bij de oude Wibra zijn gratis suikerspinnen verkrijgbaar.

Kinderactiviteiten

Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen volop aan de slag met griezelplaten kleuren, pompoen snijden, toverstokje gooien, schminken en veel meer. Wie een aantal activiteiten doet krijgt een griezeldiploma en een emmertje om bij deelnemende winkels snoep op te halen.

Straattheater

De hele middag lopen er in Halloweenstijl uitgedoste groepen en eenlingen door het centrum die spannende of vermakelijke acts uitvoeren. Medewerking is er van onder meer theaterschool Luna, musicalvereniging Servus met een macabere begrafenisstoet en dansgroep Studio Danceworkx .

Hengelo e.o.