Scholieren in Zenderen voeren actie voor veiligere weg

VideoZENDEREN - De Hoofdstraat in Zenderen is druk en onveilig. Reden voor de basisschool St. Stephanus om in actie te komen.

Leerlingen uit groep 8 deelden dinsdagochtend flyers uit aan automobilisten die voor het verkeerslicht moesten wachten. Dat ging steeds met drie of vier briefjes tegelijkertijd. De flyers attenderen de autorijders er op dat ze vooral niet door rood moeten rijden, temeer omdat kinderen veelvuldig de Hoofdstraat oversteken.

Begrip

De school kwam zelf met dit idee, daarbij gesteund door de dorpsraad. Medewerkers van politie en boa’s waren dinsdagochtend aanwezig om de scholieren te helpen met de publieksvriendelijke actie. En om een oogje in het zeil te houden, mochten autorijders zich onvriendelijk opstellen naar de kinderen toe. Dat viel in de praktijk reuze mee, slechts een enkeling weigerde het pamflet in ontvangst te nemen. De meeste voorbijgangers hadden begrip voor de actie voerende scholieren.

Vervolg

Herman Horsthuis, beleidsmedewerker verkeer van de gemeente Borne, is tevreden. „Na afloop hebben we meteen een evaluatie gehouden. Het verkeersprobleem in Zenderen wordt hier natuurlijk niet mee opgelost, maar er is zeker een stukje bewustwording bij automobilisten ontstaan. Zo van: o ja, hier steken ook nog kinderen de straat over naar school.”

Zeer waarschijnlijk krijgt de actie dit najaar een vervolg.

Scholieren spreken autorijders aan op de Hoofdweg en delen flyers uit. De actie duurt slechts een kwartier, wel in de ochtendspits.
Volledig scherm
Scholieren spreken autorijders aan op de Hoofdweg en delen flyers uit. De actie duurt slechts een kwartier, wel in de ochtendspits. © Lenneke Lingmont

Hengelo e.o.