Twee scholen in Borne vieren fusie

videoBORNE - Het was slechts een korte ceremonie, maar wel een heel belangrijke: maandag werd de vernieuwde basisschool ‘t Iemnschelf officieel heropend. 

Dat gebeurde aan het begin van de maandag. Kinderen zongen een speciaal voor de gelegenheid geschreven schoollied, knipten lintjes door (op de foto Tijmen die wordt geholpen door de schooldirecteur) en directeur Harrie Raanhuis hield een korte toespraak.

Volledig scherm
Schooldirecteur Harrie Raanhuis assisteert Tijmen bij het doorknippen van het lint. © Annina Romita

Gedicht

Leerling Lotte verwoordde het samengaan van de twee scholen misschien wel het beste in haar gedicht. Daarin zei ze dat het afscheid van De Esch haar zwaar valt, dat er even tijd nodig is om te wennen op de nieuwe school waar ze nog lang niet iedereen kent, maar dat de fusie uiteindelijk een succes zal worden.

Afscheid

Daarna zochten alle leerlingen hun nieuwe plek in de klaslokalen. Ook dus de 170 kinderen van de onlangs gesloten basisschool De Esch aan de Oude Almeloseweg, die voortaan eveneens les volgen aan het Fioringras. Daar gingen behoorlijk wat emoties aan vooraf. Kort voor de voorjaarsvakantie namen de Esch-leerlingen al afscheid van hun oude school en gingen ze reeds gezamenlijk even kijken op de nieuwe locatie. 

De fors gerenoveerde en uitgebreide school houdt 4 april een open huis.

Volledig scherm
Leerlingen van De Esch en 't Iemnschelf zingen uit volle borst over de fusie en hun nieuwe school. © Annina Romita
Volledig scherm
Medewerkers van de school houden de naam omhoog terwijl de kinderen het schoollied zingen. © Annina Romita

Hengelo e.o.