Volledig scherm
Myrthe Elling, Willem Dankers en Patrick Mulder zijn de gezichten van Brasserie Weleveld. © Annina Romita

Brasserie in Zenderen moet veel overleggen

BORNE/ZENDEREN - In januari moet er een voorstel liggen waarin staat hoe het verder gaat met Brasserie Weleveld, na een ‘pilot’ van een jaar. 

Veel overleg

Dat zegde burgemeester Gerard van den Hengel dinsdagavond toe in het politiek beraad. Volgens Van den Hengel is er veel contact met de exploitant, Willem Dankers. „Hij belt ons regelmatig met de vraag of iets wel of niet kan. Wij hebben soms toestemming gegeven, maar ook een aantal dingen afgewezen die niet binnen het convenant vallen. Verder zijn er wat bezwaren binnen gekomen waar wij naar kijken”, aldus de burgemeester. Hij gaf toe dat het voor de gemeente moeilijk is na te gaan welke gasten wel of niet golfgerelateerd zijn.

Regels

Van den Hengel antwoordde dit op een vraag van SP-raadslid Mieke Visser, die vroeg  hoe de gemeente de dagelijkse gang van zaken controleert. Ook enkele andere raadsleden plaatsten kritische noten bij de huidige situatie rond het restaurant bij de golfbaan. De vorige exploitant was aan strenge regels gebonden en trok daarom de stekker eruit. Voor de nieuwe uitbater werden de voorwaarden zo ver mogelijk opgerekt.

Achterkamertjes

Ernst Janssen (D66) liet doorschemeren het vreemd te vinden dat het convenant tot stand kwam zonder dat dit aan de gemeenteraad werd voorgelegd. VVD’er Leo Graafhuis liet zich nog feller uit: „Wij vinden de huidige constructie niet juist. Dit besluit is in achterkamertjes tot stand gekomen en daar nemen wij afstand van.” 

Hengelo e.o.