Directeur  Liesbeth Hassink in de tuin van het Bussemakerhuis, waar de komende tijd niet meer getrouwd mag worden.
Volledig scherm
Directeur Liesbeth Hassink in de tuin van het Bussemakerhuis, waar de komende tijd niet meer getrouwd mag worden. © Robin Hilberink

Bussemakerhuis Borne werft vrienden

BORNE - Nu het Bussemakerhuis noodgedwongen tijdelijk gesloten is, drogen de inkomsten op. Daarom zoekt het museum vrienden.

Om vaste en toekomstige bezoekers te blijven bedienen, worden enkele keren per week objecten uit de huidige tentoonstelling gedeeld via Facebook en Instagram. Ondertussen werkt het personeel gewoon door aan het beheer van de collectie, de conservatie van het oude linnenhandelshuis en de voorbereidingen van nieuwe exposities, die hopelijk later dit jaar weer ‘live’ getoond kunnen worden.

Twee pakketten

Om in deze moeilijke tijd financieel gezond te blijven, probeert het museum bovendien vrienden te werven. Er zijn twee vriendenpakketten opgezet: voor 25 euro per jaar heeft men onbeperkt toegang tot het museum, de tuin, alle tentoonstellingen, wordt twee keer per jaar een nieuwsbrief toegestuurd en ligt een welkomstpakket bij het eerste bezoek klaar. 

Bijeenkomst

Voor 50 euro per jaar mag de vriend bovendien ook nog een introducé meenemen, ontvangt men exclusieve uitnodigingen voor nieuwe tentoonstellingen en is er een keer per jaar een speciale vriendenbijeenkomst.

Vriend worden van het Bussemakerhuis kan via het aanmeldformulier op de website museumbussemakerhuis.nl

Hengelo e.o.