Volledig scherm
Een voorbeeld van een enge clown. © PR

Buurtapp waarschuwt voor 'scary clowns' in Borne

BORNE - In een WhatsApp-groep van Borne Waakt! wordt gewaarschuwd voor 'scary clowns'. Er zou dinsdagavond rond half acht in Borne een busje hebben rondgereden met daarin mensen die, verkleed als clown, anderen de stuipen op het lijf jagen. Het bericht is in alle buurtapps van Borne Waakt! gedeeld.

Drie clowns in een grijs Volkswagenbusje zouden een jongen en een meisje van elf jaar rot hebben laten schrikken ter hoogte van het kruispunt Azelosestraat/Stationsstraat.

De kinderen zouden zijn gevlucht naar het huis waar het jongetje woont.

'Idioten'
Het meisje was op de fiets, het jongetje op een hoverboard. ,,Idioten", noemt een moeder de drie clowns, die haar elfjarige dochtertje en een vriendje van dezelfde leeftijd, dinsdagavond achtervolgden en flink lieten schrikken.

,,Het busje achtervolgde ze, van waaruit de clowns begonnen te schreeuwen", schetst de vrouw. ,,De kinderen zijn vervolgens gevlucht naar het huis van het vriendje van m'n dochter. Ze zijn zich rot geschrokken. M'n dochtertje is nu nog onder de indruk. Ze zijn natuurlijk bang dat het woensdag weer gebeurt."

Geschrokken
De vrouw vervolgt: ,,Ze heeft onthouden dat het om een grijs Volkswagen-busje ging. Het kenteken heeft ze niet gezien. Daar zijn ze teveel voor geschrokken."

De Bornse heeft direct de politie ingelicht en vervolgens contact gezocht met Anne-Jelmer Drent van Borne Waakt!. ,,Je hoopt zo mensen te waarschuwen." Drent plaatste het direct in de verschillende buurtapps en op Facebook. ,,Het blijkt dat mensen dan ook daadwerkelijk voor de ramen gaan staan, dat het helpt."

De moeder wil haar naam niet noemen, bang dat ze is dat er binnenkort drie boze clowns voor haar deur staan.

Facebook
De politie in Borne deelt op de eigen Facebookpagina een bericht van de website borneboeit.nl over de clowns. Een voorlichter van de politie kan of wil de aanwezigheid van clowns in Borne niet bevestigen.

Trend
Wereldwijd duiken er steeds meer berichten op van mensen die, uitgedost als enge clowns, anderen proberen bang te maken. Onder meer in de Verenigde Staten is het een groot probleem. Ook onder meer in Almere was het onlangs raak.

Haaksbergen
Ook in Haaksbergen zou dinsdag een melding over de aanwezigheid van clowns zijn geweest.

Update 17:01: weer clown gezien
Woensdagmiddag is opnieuw een clown gezien in Borne. Ditmaal in een lichtgrijze bestelbus van Ford. Die reed vanaf de Deldensestraat de Europastraat in, richting het Shell-station. De melding zou zijn doorgegeven aan de politie.

Hengelo e.o.