Opnieuw goede cijfers voor rijinstructeur Harm Hoek: "Eigen rijschool altijd mijn doel."
Volledig scherm
Opnieuw goede cijfers voor rijinstructeur Harm Hoek: "Eigen rijschool altijd mijn doel." © Cees Elzenga/hetoog.nl

Camera's maken Bornenaar beste rijinstructeur

BORNE - Harm Hoek (50) praat graag over zijn werk als rijinstructeur. De passie voor zijn vak leidde ertoe dat hij opnieuw het hoogste slagingspercentage van de CBR Regio Enschede behaalde.

Dat hoogste slagingspercentage geldt voor de combinatie auto, motor en bromfietsexamens. De getallen gaan over de afgelopen vier kwartalen. In het overzicht van het CBR is te zien dat de resultaten 30 % boven het gemiddelde liggen.

Er hangen 3 camera's in zijn lesauto. Van de leerling wordt bij elke les de verrichtingen in een schriftje bijgehouden, dat de leerling mee naar huis krijgt met daarbij de sd-kaart waarop de les door de camera's is geregistreerd. "Het gaat om visualisatie", vertelt Hoek. "Het zijn veelal jonge mensen die autorijles nemen. En die nemen het meeste op met het zien van beeld." 

Stoute schoenen

Veranderingen in zijn vroegere werk deden Hoek besluiten een eigen autorijschool te beginnen. "Dat heeft me altijd getrokken. In maart 1999 heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Dat is nu 18 jaar geleden. Van autorijlessen heb ik het pakket door de jaren heen uitgebreid met motor, aanhanger en bromfietsrijlessen."

Een tijdje geleden maakte hij pas op de plaats. Dagen van 7 uur 's morgens tot 10 uur 's avonds waren heel gewoon. Dat doet-ie niet meer. Zijn partner Linda is hoogzwanger van de derde. Het gezin krijgt  voorrang. "Als alle kinderen er zijn, is het groot feest in huize Hoek. Daar wil ik ook van genieten."

Hengelo e.o.