Volledig scherm
Liefhebbers van carmeetings hebben geen toestemming nodig, zolang zij zich aan de regels houden. © Reinier van Willigen

Carmeeting Borne eenmalig gebeuren

BORNE - Afgelopen weekeinde was er een carmeeting op de Vornerij in Borne. De autoliefhebbers waren even daarvoor weggestuurd van Plein Westermaat. Betekent dit een opmaat naar meer?

De gemeente Borne werd zaterdagavond verrast door de komst van een grote groep autoliefhebbers. „Ze opperden zelf de alternatieve locatie Vormerij. Aangezien de Vormerij een openbare weg betreft waar geen parkeerverbod geldt, kon de groep daar zonder toestemming terecht. Zowel politie als gemeente hebben dan ook geen toestemming verleend en evenmin deze locatie toegewezen”, aldus een woordvoerder van de gemeente Borne.

Geen evenement

„Officiële toestemming voor zoiets is niet nodig, omdat het hier geen evenement betreft maar een bijeenkomst opgezet via sociale media. Toen de autoliefhebbers zich op Plein Westermaat verzamelden, hebben de ondernemers daarvan melding gemaakt. Vervolgens heeft de politie de autoliefhebbers uitgelegd dat de groep zich daar niet kon ophouden. Daarna werd uitgeweken naar Borne.”

Veel Duitsers

„Op de Vormerij hebben de liefhebbers de auto’s geparkeerd volgens de verkeersregels. Vervolgens heeft men elkaars bolide bekeken. Er is geen sprake geweest van onveiligheid of overlast. De politie heeft toezicht gehouden op de alternatieve plek. Er waren in totaal 150 auto’s, waaronder veel Duitse wagens.”

Het is overigens niet de bedoeling dat de Vormerij vaker gebruikt wordt voor dit soort bijeenkomsten. Per gelegenheid wil de gemeente een nieuwe inschatting maken als het gaat om openbare orde en verkeersveiligheid. In alle gevallen moeten deelnemers binnen de algemene politieverordening en verkeerswet blijven. Afgelopen weekeinde was dat het geval.

Hengelo e.o.