Volledig scherm
© Rikkert Harink

College blijft tegen restaurant golfbaan Zenderen

ZENDEREN - Er komt definitief geen bestemmingsplanwijziging voor het clubhuis van golfbaan Weleveld. Dat voorstel legt het college van B en W voor aan de gemeenteraad.

Randen afgetast

Op verzoek van enkele gemeenteraadsleden onderzocht het college recent nogmaals wat er eventueel mogelijk is met betrekking tot de horecagelegenheid bij de golfbaan in Zenderen. „Er zijn gesprekken gevoerd en we hebben de verste randen afgetast, maar een restaurant is echt niet mogelijk”, aldus wethouder Herman Mulder. „Het golfbaancomplex is in principe alleen toegankelijk voor leden of gasten met een golfclub in de hand. Het gebouw is dus een clubhuis en kan dienst doen als kantine.”

Nogmaals onderzoek

In een memo aan de gemeenteraad deze maand meldt het college nogmaals onderzoek te hebben gedaan naar de horecamogelijkheden in het clubgebouw van Weleveld Golf, binnen de geldende bestemming. „Wij hebben moeten vaststellen dat die mogelijkheden zeer beperkt zijn. Deze vaststelling is met name gebaseerd op het advies van Blokvoort Advocaten. Blokvoort stelt onder meer het volgende vast: ‘Hooguit kan worden gezegd dat ter plaatse een clubgebouw is toegestaan, en dat daarin (in de lijn van het vorige bestemmingsplan) een café-restaurant is toegestaan dat in directe relatie staat met de golfbaan. Dat betekent dat alleen eten en drinken mag worden verstrekt aan personen die in eerste instantie ter plaatse aanwezig zijn vanwege de golfbaan. Er mag dus geen eten en drinken worden verstrekt aan personen die een bezoek aan het clubhuis brengen uitsluitend vanwege de horecavoorziening. Denk aan voorbijgangers als wandelaars en fietsers of mensen uit de omgeving die een hapje komen eten.’ Dit betekent voor het college dat de situatie blijft zoals die is. 

Compromisvoorstel

Aan het begin van het nieuwe golfseizoen is dit opnieuw een tegenslag voor golfbaaneigenaar Frank Agterbos. Hij legt zich nog niet bij de situatie neer en wil in gesprek blijven met het college. Ook werkt hij met zijn adviseur aan een compromisvoorstel dat hij binnenkort in de gemeenteraad behandeld wil zien. Volgens hem laat de koopovereenkomst wel degelijk ruimere horeca toe dan alleen een soort kantine. Het clubhuis is momenteel wel open, maar schenkt alleen koffie. 

Hengelo e.o.