Volledig scherm
PREMIUM
Directrice Joke Mijdam van De Zwanenhof. © Emiel Muijderman

De Zwanenhof in Zenderen hoopt kuurhotel in najaar eindelijk te kunnen openen

ZENDEREN - Begin februari gaat de bouw van het zorghotel verder. Joke Mijdam van De Zwanenhof is blij: “Eindelijk kijken we weer vooruit.”

Het is een pak van haar hart. Nadat ook de Raad van State eind vorig jaar klagende buren in het ongelijk stelde, lijkt niemand de komst van het zorghotel nog te kunnen tegenhouden. Snel de draad oppakken is er echter niet bij. “Alleen al de schade door vertraging loopt in de miljoenen. Hoeveel precies weten we nog niet”, zegt directeur Joke Mijdam. Deze maand sprak ze veelvuldig met financiers, de aannemer en andere betrokkenen om het project weer op de rails te krijgen. Er is extra geld nodig en bouwvakkers zijn het afgelopen jaar schaars geworden. “Bouwbedrijf Bramer nam andere klussen aan, maar pakt het werk nu weer op. De tarieven zijn inmiddels wel gestegen.” 

  1. Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen
    PREMIUM
    video

    Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen

    BORNE - Geen vechtmachines met een ontembare honger voor bloed, maar schattige allemansvrienden die niets liever willen dan knuffelen en kusjes geven. De 31-jarige Nathalie Reichart uit Borne is als eigenaresse van twee Amerikaanse staffords helemaal klaar met het ‘irritante’ stigma dat op haar honden rust. ,,Mensen lopen met een boog om mijn hondjes heen, terwijl het de liefste dieren ter wereld zijn.”

Hengelo e.o.