Volledig scherm
© Rianne Oude Engbrink; Roselie Rekveldt

Deze 2 onderneemsters openen hun conceptstore in Borne

BORNE- Een mini-warenhuis, zo noemen ze het zelf. Aan de Bakkerssteeg in Borne openen vriendinnen Rianne Oude Engbrink en Roselie Rekveldt deze week de deuren van Conceptstore Villa 8. De winkel biedt fysieke verkoopruimte aan ruim 50 online ondernemers.

Webshophouders en lokale ondernemers kunnen er tegen een maandelijks tarief een plank, kast of tafel huren. Om de winkel te realiseren schrijven de vriendinnen zich begin dit jaar in voor de derde editie van de wedstrijd ‘Win je Winkel’ in Hengelo. Gaandeweg lopen de zaken anders.

Borne
“Doorslaggevend voor de verhuizing naar Borne waren de huren binnen de centrumring. De Bakkerssteeg in Borne ligt in hartje centrum, dat zouden we voor hetzelfde geld in Hengelo niet voor elkaar kunnen krijgen.”

Instagram
Ook online gaan de zaken goed. Mede dankzij de inzet van Instagram is een maand voor de opening alle in de winkel beschikbare verkoopruimte verhuurd. “Al vanaf 50 euro per maand huren ondernemers een plank waar ze hun waren kunnen uitstallen. De marketing en verkoop komen voor onze rekening”, legt Rianne het concept uit. De winkeliers ontvangen 10% commissie op de verkoop.

Met de opening van de conceptstore valt het doek voor de webshop die Roselie in 2014 begon. “Bij het runnen van een webshop komt veel kijken. Je werkt vanuit huis, maar kunt feitelijk nooit de deur dichttrekken. We verkochten veel handgemaakte producten, dat kost tijd. Wat ik doe, dat doe ik met 100% inzet.”

Kinderdroom
Roselie en Rianne maken hun kinderdroom waar. “Ik zei vroeger al een winkel te willen”, vertelt Roselie. Rianne schiet in de lach en valt haar vriendin bij. Roselie vervolgt: “Als er dan gevraagd werd wat ik ging verkopen, zei ik: ‘dingen die ik leuk vind’. Dat wordt nu werkelijkheid.”

Conceptstore Villa 8 is te vinden aan de Bakkerssteeg 12 in Borne en online op www.instagram.com/conceptstorevilla8.

Hengelo e.o.