Volledig scherm
Dierenarts Angelique Heitink van De Tweesprong (rechts) onderzoekt kat Turbo. Baasje Gea Bergsma helpt. © Christian van der Meij

Dierenkliniek Tweesprong Borne opent zorgplan voor huisdieren

BORNE - Dierenkliniek De Tweesprong in Borne biedt sinds kort het Huisdieren Zorgplan aan. Dat is een gezondheidsprogramma voor honden, katten en konijnen. De Tweesprong zegt daarmee de eerste in de regio te zijn.

Het plan verbetert de zorg voor dieren en maakt dat hun baasjes bovendien kosten besparen. „Maar vooral preventieve zorg is een belangrijk aspect: je huisdier blijft gezonder en vitaal”, stelt dierenarts Aafke Wilms van De Tweesprong. Het Zorgplan werkt met maandabonnementen. Zo worden de kosten gespreid. Voor honden varieert het tarief, afhankelijk van het gewicht van het dier. Voor katten en konijnen is er een vast abonnementsbedrag. De deelnemer spreidt gedurende het jaar de kosten voor vaccinaties, vlooien- en tekenbehandelingen, ontwormen. Bovendien krijgt het huisdier een jaarlijks uitgebreid gezondheidsonderzoek.

Parasieten
Diereneigenaren krijgen een herinnering voor parasietenbehandeling of vaccinatie bij de dierenarts. In het belang van de gezondheid van de huisdieren zit ook de vlooien- en tekenbehandeling in het pakket. Het belang daarvan wordt groter omdat er steeds vaker exotische ziektes worden overgedragen via teken. Wie meedoet in het Zorgplan krijgt bovendien tien procent korting op overige diensten en producten: consulten, medicatie en operaties, gebitscontroles, chippen en voer.

Hengelo e.o.