Volledig scherm
© ANP XTRA

DNA-onderzoek naar pet van winkeldief die Bornse agente hersenschudding sloeg

BORNE - Er is nog geen verdacht aangehouden voor de ernstige mishandeling van een Bornse agente door een winkeldief eerder deze maand. Justitie krijgt de man wel steeds beter in het vizier. 

De verdachte staat op beelden van bewakingscamera’s en de politie heeft het petje van de man, dat na zijn geweldpleging is achtergebleven. Een woordvoerder van de politie zegt dat het petje momenteel op sporen wordt onderzocht, zoals dna. Eerder gaf de politie te kennen mogelijk de videobeelden vrij te geven wanneer de man zich niet aangeeft.

Babyvoeding

De agente betrapte buiten werktijd op 13 oktober in Borne een man op het stelen van een flinke hoeveelheid babyvoeding in een supermarkt.  Zij informeerde het personeel van de Albert Heijn. De verdachte kreeg er echter lucht van dat hij betrapt was en dumpte zijn buit weer ergens in de winkel en vertrok. 

Buiten kwam het tot een confrontatie tussen hem en de agente, die vervolgens voor de ogen van haar man en kindje werd mishandeld. Ze liep een zware hersenschudding op.

Auto

Bij deze schermutseling is het petje van de man blijven liggen. Het zou gaan om een donkerblauwe petje, voorzien van goudkleurige sticker. Dat wordt nu door het NFI onderzocht op sporen. Inmiddels weet de politie ook in welke auto de verdachter er vandoor is gegaan.

De agente is vanwege haar verwondingen nog steeds niet aan het werk.

Hengelo e.o.