De hulp kan ook bestaan uit het bezorgen van boodschappen.
Volledig scherm
De hulp kan ook bestaan uit het bezorgen van boodschappen. © Frans Nikkels

Dorpsraad Zenderen fungeert als coördinatiepunt voor hulp in coronatijd, handjes uit de mouwen in Aadorp

AADORP/BORNERBROEK/ZENDEREN - Dorpsraad Zenderen functioneert dezer dagen als coördinatiepunt voor hulp. Voorzitter Jan Kruidenier wijst erop dat ook in deze gemeenschap mensen buiten te boot kunnen vallen. Met name jongeren worden aangesproken om te helpen. In onder meer Aadorp gebeurt dat elkaar voorthelpen al. 

Kruidenier: „Zenderen is een relatief klein dorp. Iedereen kent elkaar, veel families wonen in één straat of wijk, er zijn actieve verenigingen. Het is dus te verwachten dat wij allemaal goed voor elkaar zullen zorgen. Toch zouden sommigen buiten de boot kunnen vallen. Een aantal inwoners heeft dan ook al voorgesteld om, daar waar nodig, hulp te bieden. In andere dorpen is dit soort hulp ook al tot stand gekomen.”

De voorzitter van de dorpsraad roept dorpsgenoten op om te melden of ze mensen kennen die extra hulp nodig hebben. Ook informeert Kruidenier naar de soort hulp die zou kunnen worden geboden. Hij roept vrijwilligers op te helpen en spreekt jongeren aan die beter in staat zijn om hulp te bieden, bijvoorbeeld bij het afleveren van boodschappen bij dorpsgenoten.

Bewoners van Zenderen kunnen hun hulpvraag, concrete voorstellen en ideeën mailen naar info@zenderen.nl. Mensen die reageren, worden gevraagd hun naam, adres en telefoonnummer te vermelden. Kruidenier benadrukt dat de persoonlijke gegevens alleen worden gebruikt  om eventuele hulp beter te organiseren.

Kruidenier wijst op een concreet voorbeeld. De Sindron-winkel is bereid boodschappen, die telefonisch of per e-mail worden besteld, gereed te zetten voor bezorging. Daarvoor zijn ‘handen’ nodig. 

In Aadorp is geen centraal steunpunt. Mensen helpen elkaar, aldus een woordvoerder van Plaatselijk Belang. Het noaberschap in het dorp is groot. Ook dorpsraad Bornerbroek heeft geen corona-punt.

Hengelo e.o.