Volledig scherm
© ANP

Duits bezoek bij crematie Jan en Esmee uit Borne

GREIFSWALD/BORNE - De crematie van vader Jan Nijland (54) en zijn dochter Esmee (20) wordt maandag bijgewoond door een delegatie uit Gross Kiesow en omgeving. Dat zegt pastor Andreas Schorlemmer, een goede bekende van de Twentse familie.

Vader en dochter kwamen vrijdagnacht om het leven bij het Oost-Duitse dorp. Nijland runde daar een boerenbedrijf, dat hij net had verkocht. Jan en Esmee vierden vrijdag feest met oud-medewerkers. Vele dorpelingen kenden de Tukker en zijn dochter. Bij het auto-ongeluk kwamen ook twee Duitse inzittenden (25 en 49) om. Hun uitvaart is 20 en 26 augustus.

Coma
Jard Rakers (27) en zijn vriendin Pleun Masselink (20), die eveneens in de auto zaten, werden zwaargewond naar de universiteitskliniek in het nabijgelegen Greifswald gebracht. Het stel ligt op dezelfde afdeling in coma. Volgens vader Eddy Rakers (63) zijn ze buiten levensgevaar. „Het lijkt de goede kant op te gaan”, zegt hij.

Operatie
Jard, die hoofdletsel heeft, wordt waarschijnlijk vandaag geopereerd aan een elleboog. Volgens de artsen gaat het om een simpele ingreep. Probleem is dat de operatie alleen uitgevoerd kan worden als de patiënt op de buik ligt. De neurochirurg heeft hiervoor toestemming gegeven.

Pleun is geopereerd aan haar ledematen. Ze heeft ondermeer een verbrijzeld been, volgens Rakers vergt het herstel tijd.

Rakers prijst de behandeling in de kliniek. Hij is teruggekeerd naar Borne voor de uitvaart van vader en dochter Nijland. Zijn jongere zoon Thijmen (20) was bevriend met Esmee. De lichamen van de overledenen zijn vrijgegeven door justitie.

Hengelo e.o.