Volledig scherm
Het interieur van bistro Weleveld. © Lars Smook

Einde oefening voor bistro Weleveld in Zenderen

BORNE - Op golfbaan Weleveld in Zenderen mag gerust een clubhuis voor golfers worden gerund maar geen openbare bistro. Tot die eindconclusie kwam dinsdagavond de gemeenteraad van Borne. Daarmee is sluiting van het restaurant nabij.

Een grote meerderheid van de raad is niet bereid om het bestemmingsplan te wijzigen zodat bistro Weleveld een openbare horecavoorziening kan worden. „Er is willens en wetens een bistro geëxploiteerd zonder de vereiste vergunningen. De Bornse burger moet vertrouwen hebben in een consequent optredende overheid. De inwoners mogen verwachten dat we zorgvuldig met hun geld omgaan”, aldus VVD-raadslid Anka Jacobs. 

Verrijking voor ons allen

Alleen D66 en GroenLinks/PvdA vinden dat de plannen van ondernemer Frank Agterbos gesteund moeten worden, om te voorkomen dat de golfbaan opnieuw failliet gaat. „Deze ontwikkeling is niet alleen goed voor onze gemeente maar nog meer voor onze inwoners en het toerisme en is een verrijking voor ons allen”, aldus Ernst Janssen (D66).

Henk van den Berg (Borne-Nu) vroeg het college om met Agterbos in overleg te gaan. „Om te voorkomen dat we straks met een niet-levensvatbare golfbaan zitten.”

Hengelo e.o.