Volledig scherm
© Annina Romita

En de nieuwste Bornse school heet: Sprankel{BORNE - Sprankel, dat is de nieuwe naam van de basisschool die is ontstaan uit de samenvoeging van de Zeppelin en de Zonnebloem. Gisteren is de naam onthuld.


Voor monteur Eddie Groothuis is het even stressen. Hij moet het nieuwe naambord bevestigen bij de poort. Maar er druppelen steeds ouders met kinderen binnen voor het fusiefeestje op het schoolplein en die zouden de nieuwe naam van de school dan al kunnen zien. En dan lukt het hem toch nog ongezien de opdracht te vervullen. Aan het einde van de middag mogen Denver uit groep 1 van de Zeppelin en Geronna uit groep 8 van de Zonnebloem het doek van het nieuwe naambord wegtrekken, onder applaus.

Goede aarde

Sprankel was de laatste dagen een goed bewaard geheim binnen het team en valt ook meteen in goede aarde bij de kinderen. De juffen Sylvia, Lieneke en Judith vormden de namencommissie en hadden er nog een hele kluif aan de mooiste uit bijna honderd suggesties te kiezen. Juf Sylvia: ,,Het mocht geen naam zijn die al bestaat binnen een bepaalde omtrek van de school en ook mag een school in Borne niet eerder zo hebben geheten. En we hebben nog wat praktische criteria gehanteerd.” Ook is de visie van de school meegenomen. Juf Lieneke: ,,Op onze school staat het kind centraal en zetten we ons in om het beste uit dat kind te halen. Toen we de naam Sprankel uit de stapel trokken bleek dat een grote kanshebber.”

Na de vakantie

Na een jaar naast elkaar te hebben geleefd gaan de twee scholen na de vakantie officieel samen. Robert Franken legt zijn directiefunctie bij deze school neer en Remco Wielens van de Zonnebloem gaat de nieuwe basisschool Sprankel leiden in het schoolgebouw aan de Welemanstraat 23.
Franken laat na de snuffelperiode met een goed gevoel zijn school achter in de nieuwe samenwerking. ,,Het schooljaar is nu ten einde. De afgelopen maanden beloven veel goeds voor de toekomst. Er gaat een streep onder de Zeppelin en de Zonnebloem en op deze plek begint een nieuwe school.” Remco Wielens beaamt de woorden van zijn collega en roemt het team en de ouders die een feestje van deze heugelijke dag maken.

Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita

Hengelo e.o.