Volledig scherm
© Thinkstock

Enquête over tijden burgerbalie in Borne

BORNE - De gemeente wil weten of inwoners graag op andere tijden langs willen komen voor nieuw paspoorten, rijbewijzen en andere publieksfuncties. Op dit moment is de balie drie ochtenden, een middag en een avond geopend voor burgers die iets nodig hebben van de gemeente.

Landelijke peilingen
Omdat bij landelijke peilingen vaker wordt aangegeven dat openingstijden bij gemeente in het algemeen niet altijd goed aansluiten op de wensen onder de bevolking wil Borne nu toetsen hoe dat voor haar burgers is. Het nieuw ingestelde burgerpanel is daar een ideaal instrument voor.

Vragen
Deelnemers krijgen meerdere vragen voorgelegd over openingstijden. Daarbij kunnen zij aangeven of zij tevreden zijn over de huidige openingstijden of dat deze niet goed aansluiten op hun leefsituatie. Mocht daar uit blijken dat er grote behoefte bestaat aan aanpassingen, dan wil het college van B en W daar een vervolg aan geven.

Openingstijden
Op dit moment is de balie in totaal 24 uur per week geopend. Dat zal in de nieuwe situatie niet veranderen. Wanneer de loketten op een andere tijdstip opengaan, zullen die uren bij de huidige openingstijden worden geschrapt.

Avonduren
De meest waarschijnlijke wijziging is dat de balie een keer vaker in de avonduren een dagdeel open gaat. Er zijn immers steeds meer mensen die overdag geen tijd hebben om naar de gemeente te gaan omdat zij dan werken.

In de praktijk is dat al te zien bij de piekuren in de huidige openingstijden. Op maandagavond is het gemeentehuis geopend voor burgerzaken en dan is het vaak ook erg druk waardoor wachttijden ontstaan. Het ligt dus in de lijn der verwachting dat uit de peiling naar voren komt dat er behoefte is aan een extra avondopening.

Maandag start de peiling, die 10 dagen duurt. Over twee weken wordt de uitkomst verwacht.

Hengelo e.o.