Volledig scherm
De vijf amateurkoks bedenken samen het menu. © Loes Grooters

Eten voor goed doel in Bornse huiskamers

BORNE - Vijf amateurkoks staan binnenkort achter het fornuis om een ‘walking diner’ te bereiden en uit te serveren in hun eigen huiskamers. De opbrengst is bestemd voor de restauratie van de oude kerk.

Initiatiefnemer is Manon Haverdings, die 23 november een van de vijf gangen voor haar rekening neemt. „Vier woningen in Borne worden voor deze gelegenheid omgetoverd tot huiskamerrestaurant. Je krijgt overal één gang, waar mogelijk bereid met seizoensproducten. Na elke gang ga je op eigen gelegenheid naar het volgende adres. Lopend, per fiets of auto.” Wie slecht ter been is kan dit melden bij de organisatie, die zoekt dan mee naar een oplossing.

Bij elkaar

De locaties van ‘Spijs op Reis’ liggen dicht bij elkaar. Er wordt achtereenvolgens een koud voorgerecht, warm voorgerecht, hoofdgerecht en dessert geserveerd. Ook met dieetwensen, vegetarisch en glutenvrij eten houden de amateurkoks waar nodig rekening. Er is plek voor maximaal 32 deelnemers, verdeeld over vier groepen van acht personen. De vijfde gang, koffie of thee met iets lekkers, wordt gezamenlijk genuttigd in de Potkaamp naast de oude kerk. Daar klinkt dan ook livemuziek.

Restauratie

Volledig scherm
De scheuren in de oude kerk moeten dringend gerepareerd worden. © Frans Nikkels

Haverdings: „Wij vragen een bijdrage van 30 euro voor het uitgebreide diner, maar hopen dat mensen meer geven.” De opbrengst komt ten goede aan de oude kerk. Al geruime tijd worden diverse acties gevoerd om de restauratie van het uit 1482 stammende pand te betalen, en er is nog veel geld nodig. Er zitten scheuren in de muren en gewelven, de preekstoel is verzakt en de fresco’s schreeuwen om een opknapbeurt.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich voor 10 november opgeven via spijsopreis@pgborne.nl. De deelnemers krijgen een week van tevoren de tijden en locaties toegestuurd.

Hengelo e.o.