Volledig scherm
Tijdens zoektocht naar Frans Mistrate Haarhuis achter Bethesda/Weidesteyn wordt een stoffelijke overschot gevonden in vijver. © Andre Weima

Familie na vondst lichaam vermiste Frans: 'Dank voor alle onbaatzuchtige hulp'

ENSCHEDE - Met een korte, ontroerende reactie heeft de familie van Frans Mistrate Haarhuis zaterdagavond alle mensen bedankt die hebben geholpen bij de zoektocht naar de vermiste man.

"Helaas heeft Frans, onze lieve echtgenoot, vader en opa, op 30 december besloten uit het leven te stappen. We zouden via deze weg onze dank uit willen spreken aan alle mensen, hulpdiensten, vrijwilligers, vrienden en familie die ons zo onbaatzuchtig en grootmoedig hebben bijgestaan in de afgelopen weken. En dat nog steeds doen. Hartverwarmend", zo luidt de verklaring die de familie zaterdagavond uitgaf.

"Als er iets is dat we uit deze situatie kunnen leren, is het dat we samen bergen kunnen verzetten en dat hulp van alle kanten komt als het nodig is."

Depressie

Mistrate Haarhuis was vermist sinds 30 december, toen hij wegliep uit een GGZ-instelling waar hij zich vrijwillig had laten opnemen vanwege een depressie. Zaterdag werd zijn lichaam gevonden in een vijver vlakbij de instelling.

In een eerder interview in Tubantia gaf de familie al aan dat direct na de vermissing tientallen bekenden en onbekenden zich meldden om hulp aan te bieden.

Hengelo e.o.