Volledig scherm
© Lars Smook

Feestje van 100-jarige Jannie in ’t Dijkhuis Borne

BORNE - Burgemeester Rob Welten stapt dinsdagmiddag vrolijk met een grote mand met presentjes bij ’t Dijkhuis binnen. Hij is samen met begeleidster Ans Veldhuis op weg naar de 100-jarige mevrouw Jannie Ekkelboom-Knorren. Ze woont op de verdieping van de Bijenkorf. Beneden speelt al een orkestje.


De jarige Jannie Ekkelboom-Knorren zit in een fraaie grote stoel in een jagersgroene blouse met dessin. Achter haar hangt de boog met felicitatietekst, door het personeel opgehangen. Er is koffie en er zijn taartjes. Bezoek druppelt langzaam binnen.

100 Rozen
De schoonzoon weet te vertellen dat er honderd gele en rode rozen in de vaas achter haar op tafel staan. „Ik heb ze niet geteld maar ga ervan uit dat het aantal wel klopt”, grapt hij.

Tweeling
De 100-jarige, geflankeerd door tweelingdochters Thea en Dinie, beiden 62 jaar oud, hopen ook zo oud te worden als moeder. Ze weten te vertellen dat moeder veel heeft meegemaakt in haar leven. Veel willen ze daar niet over kwijt. Moeder Jannie draagt een zonnebril. Ze heeft last van haar ogen en gaat ook slechter zien. De burgemeester herkent ze echter gelijk en ze pakt hem tijdens de begroeting even bij de hand vast.

Kinderen
Jannie Ekkelboom-Knorren heeft vier dochters en 31 klein- en achterkleinkinderen. Volgens haar begeleidster vindt Jannie het altijd erg fijn als ze haar kinderen om zich heen heeft.

Zingen
Op zaterdag is er een feestje georganiseerd door het personeel van ’t Dijkhuis op de benedenverdieping. „En weet je dat ze nog heel goed kan zingen?” vraagt de schoonzoon. Hij demonstreert dit meteen door op zijn mobiel een filmpje te laten zien waarin de 100-jarige van zich laat horen.

Hengelo e.o.