Volledig scherm
Sloot2wielers opent binnenkort in Borne aan de Grotestraat. © Alice Plekkenpol

Fietsenzaak van Maurice Sloot in oude Hubopand in Borne

BORNE - In het oude pand van Hubo aan de Grotestraat 214-216 vestigt zich begin januari Sloot2wielers. "We hoopten deze maand te openen, maar dat lukt net niet", zegt Maurice Sloot. 

"Binnen moet nog het een en ander worden afgewerkt, onder meer op technisch gebied en qua telecomaansluitingen. Aan de buitenzijde is het pand al wel klaar, inclusief belettering.” Het wordt de tweede vestiging van Sloot2Wielers. 

Uit de jas gegroeid

"Zo'n acht jaar geleden begonnen we de winkel en werkplaats in Delden. Daar zijn we allang uit onze jas gegroeid. Het pand in Borne is zeker vijf of zes keer zo groot, daar kunnen we voorlopig mee vooruit." Maurice Sloot is erg blij met de grote hal die hij straks ter beschikking heeft. "Vroeger hadden de leveranciers grote voorraden, tegenwoordig wordt van de winkeliers verwacht dat ze een ruime selectie tweewielers aanbieden. Klanten willen iets te kiezen hebben. Bovendien wordt het assortiment steeds breder. Elektrische fietsen en leasefietsen nemen een steeds grotere plaats in, daar is veel vraag naar. En daar moet je als bedrijf op inspelen.”

Dat de keuze voor de tweede vestiging op Borne, viel is niet verwonderlijk. Maurice Sloot komt er vandaan en de plaats ligt centraal in Twente. "Want onze klanten komen uit de hele regio." Met de invulling van het al lange tijd leegstaande Hubopand komt ook de herinrichting van het centrum noord-gebied in Borne een stukje dichterbij.

Hengelo e.o.