Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Fietser (12) gewond na aanrijding in Borne

BORNE - Een twaalfjarige fietser is zaterdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding. De jongen reed met een vriendje over de Azelosestraat richting de Grotestraat. Een automobiliste liet de jongens de fietsers oversteken, maar trok iets te hard op waardoor de jongen geraakt werd.

Het ongeval gebeurde zaterdagochtend rond 09.30 uur in de buurt van de Grotestraat. De jongens sloegen op de rotonde rechtsaf, de Grotestraat op. Vervolgens wilden ze oversteken naar de Von Bonninghausenstraat. Een automobiliste (in een donkere auto, vermoedelijk van het merk Skoda) zag dat de jongens stonden te wachten en gebaarde dat ze over konden steken. 

Vervolgens trok de automobiliste (een wat oudere dame met wit kort haar) toch te snel op, waardoor ze een van de jongens raakte. De dame stapte uit om hulp te beiden, waarop de jongen zei dat het goed met hem ging. Ze vervolgden beide hun weg zonder gegevens uit te wisselen. 

Eenmaal thuis bleek de 12-jarige fietser toch meer pijn te hebben dan gedacht. Een bezoek aan de huisarts wees een breukje in de pols uit. De politie is nu alsnog op zoek naar de mevrouw. 

Hengelo e.o.