Volledig scherm
Dit keer geen frisse duik in de Weideplas. © Lars Smook

Geen nieuwjaarsduik in Borne

BORNE - De nieuwjaarsduik gaat dit keer niet door. Er zijn te weinig vrijwilligers. „Het is echt met pijn in het hart”, zegt Frans Edelijn, voorzitter van de wijkvereniging Stroom Esch.

Het zou de achtste editie van de nieuwjaarsduik worden. Maar de wijkvereniging Stroom Esch krijgt de organisatie niet rond. „Een samenloop van omstandigheden”, schetst Frans Edelijn.

Alleen

„De voorgaande edities organiseerden wij samen met Fit For Free, maar die kon dit jaar niet meewerken. Het zit ‘m niet in de voorbereiding, dat lukt ons wel. Maar op 1 januari zijn minstens vijftien vrijwilligers nodig om alles op te bouwen en te begeleiden. Die krijgen we niet bij elkaar. Ik begrijp dat overigens wel een beetje. Het zal vooral jongeren die helpen, en die moeten al vanaf 10.00 uur aan de bak, terwijl ze misschien wel tot diep in de nacht feest vierden. Ook hebben we al anderen benaderd, zoals Bootcampfactory, maar helaas. Als wijkvereniging sta je er dan opeens alleen voor.”

Veel animo

Edelijn gaat er van uit dat het bij deze ene keer blijft, en dat het evenement in 2021 gewoon weer op de agenda staat. „De belangstelling voor de nieuwjaarsduik neemt namelijk nog elk jaar toe, vooral voor het landgebeuren. Dat wordt steeds gezelliger, met catering en randactiviteiten. Het aantal toeschouwers groeit elk jaar, het zijn er altijd veel meer dan de groep deelnemers die het water in gaat. Dat waren er vorig jaar trouwens voor het eerst ruim honderd. Bovendien is de nieuwjaarsduik voor veel wijkbewoners een populair uitje, zo aan het begin van het jaar.”

Hengelo e.o.