Volledig scherm
PREMIUM
De door Herman Brood beschilderde terreinwagen heeft een opknapbeurt nodig. Een leuke klus voor Gerrit Reekers. © Lars Smook

Gerrit uit Borne repareert de jeep van Herman Brood

BORNE - Net drie jaar oud dribbelde hij al achter zijn vader door de garage. Ruim vier decennia later is Gerrit Reekers nog dagelijks actief tussen de auto’s. „En dat blijft voorlopig ook wel zo.”

Het zijn vooral Amerikaanse oldtimers die zijn hart sneller doen kloppen. Een Ford uit de jaren 30, een Buick uit de jaren 50 of een antieke Chevrolet. Toch houdt Gerrit Reekers zich naar eigen zeggen van a tot z met alle auto’s bezig. „Voor vijftig procent betreft  het opkopen, restaureren en verkopen van oude wagens. Dan gaat het vooral om exemplaren van voor 1960. De andere helft van de tijd besteed ik aan het repareren van ‘gewone’ auto’s, tot de modernste elektrische exemplaren aan toe. Er moet immers brood op de plank komen. Aan een oldtimer knutsel ik soms een of anderhalf jaar, dat verdien je vaak niet eens meer terug.”

  1. Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen
    PREMIUM
    video

    Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen

    BORNE - Geen vechtmachines met een ontembare honger voor bloed, maar schattige allemansvrienden die niets liever willen dan knuffelen en kusjes geven. De 31-jarige Nathalie Reichart uit Borne is als eigenaresse van twee Amerikaanse staffords helemaal klaar met het ‘irritante’ stigma dat op haar honden rust. ,,Mensen lopen met een boog om mijn hondjes heen, terwijl het de liefste dieren ter wereld zijn.”

Hengelo e.o.