Volledig scherm
© Ferry de Goeijen

Gezochte man sliep al weken in park in Borne

BORNE - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag, omstreeks 1.00 uur, in het Bornse Park Meijlingsgaarde een 30-jarige man aangehouden, die al geruime tijd gezocht werd voor het plegen van meerdere diefstallen. Volgens buurtbewoners sliep de man, met een geregistreerd woonadres in Zwolle, al enkele weken in het park.

Een alerte buurtbewoner maakte melding bij de politie, waarna de politie de gezochte persoon toevallig tegen het lijf liep, zo bevestigt een woordvoerder. De man wordt ervan verdacht meerdere telefoons, waarvan twee in Borne en één in Hengelo, te hebben gestolen. Daarnaast wordt hij verdacht van diefstal van een fiets. Die zou hij ook buit hebben gemaakt in Borne.

Slaapzak
In het openbare parkje, waar veel mensen met hun hond wandelen en pal aan de Europasstraat, een drukke doorgaande weg in Borne, wist hij enkele weken onder de radar te blijven van de politie. ,,Hij zat hier iedere dag op een bankje en bleek te slapen in de bosjes. Zijn slaapzak ligt er nog steeds”, aldus een aanwonende van het parkje. ,,Hij kwam over als een vriendelijke jongen. Hij vertelde dat hij op oproepbasis honden africht.”

De man is na verhoor vrijgelaten en is in afwachting van zijn rechtszaak.

Hengelo e.o.