Golfbaan Weleveld in Zenderen wordt geveild

ZENDEREN - Golfbaan Weleveld in Zenderen wordt op 14 juli geveild. Van de Loosdrecht Recreatiemakelaars, die van hypotheekhouder ABN Amro de opdracht heeft gekregen om de baan te verkopen, heeft Weleveld inmiddels op haar website geplaatst.

 De tekst meldt dat de exploitant van de baan failliet is en dat de veiling gepland staat voor 14 juli, vanaf 13 uur.  Aangeboden worden de 9-holes baan, het clubhuis, de driving range, de putting green en het parkeerterrein, een deel van het terrein in eigendom en de erfpacht tot 25 maart 2044 over de resterende ondergrond. Gegadigden kunnen tot 1 juli een onderhands bod uitbrengen.

Volledig scherm
De greens op de failliete golfbaan Weleveld lijken meer op kokosmatten dan op gras. © Angelique Kunst

De golfclub werd op 10 mei van dit jaar failliet verklaard. Uit het eerste faillissementsverslag van curator Gotink blijkt dat er vanaf de opening in 2015 flink verlies werd geleden. In het aanloopjaar 2014 was dat al 67.000 euro, in 2015 liep dat op tot maar liefst drie ton en over de eerste vijf maanden van 2016 was het ook al een ton. Gotink beschrijft ook de oorzaak van het faillissement: “Het daadwerkelijke aantal clubleden is te ver achtergebleven bij het voor de opening geraamde ledental. Getroebleerde verhoudingen tussen de bestuurders van de Stichting en die van de vereniging Golfclub Weleveld zijn niet bevorderlijk geweest voor de groei van het aantal clubleden.”

Pogingen om met de schuldeisers tot een betalingsregeling te komen of de golfbaan onderhands te verkopen mislukten, waarna het bestuur niets anders overbleef dan het faillissement aan te vragen.

Hengelo e.o.