Groot waterlek in Borne verholpen, waterdruk ook in Hengelo terug

Update/ VideoBORNE - Aan de Grotestraat in Borne is zondagmiddag een groot waterlek ontstaan. Als gevolg van de leidingbreuk hebben meerdere huishoudens in Borne en Hengelo geen of minder waterdruk gehad. Vitens meldt dat de storing rond 18.00 uur voorbij is. De schade is inmiddels gerepareerd.

De hoofdwaterleiding is door nog onbekende oorzaak geknapt. De brandweer is druk bezig geweest om het water weg te pompen richting de Bornsebeek. Twee huizen zijn onder water gelopen.

Vitens heeft het lek gedicht, huishoudens zijn inmiddels weer van waterdruk voorzien. De herstelwerkzaamheden hebben tot 18.00 uur geduurd. Door het lek is er een groot gat ontstaan.

Waterdruk

Deze waterleiding blijkt ook de hoofdwaterleiding naar Hengelo te zijn. Hierdoor melden al meerdere huishoudens dat alleen in Borne, maar ook in Hengelo de waterdruk sterk verminderd. Dit onder andere in Klein Driene, Groot Driene en de Hengelose Es.  De waterdruk is inmiddels weer terug.

Tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
© Pim Lindeman

Tandarts

De kelder van de tandartspraktijk van Willem Venema, die gevestigd is naast de Theresiakerk, staat ook blank. Het pand is afgelopen week net opgeleverd en Venema was net bezig om alle apparatuur te installeren. Door de wateroverlast is een deel van de apparatuur verloren gegaan.

Volledig scherm
Grotestraat in Borne © News United/ Jack Huygens
Volledig scherm
© News United/ Jack Huygens
Volledig scherm
© News United/ Jack Huygens

Hengelo e.o.