De dames van Zenderen Vooruit raken misschien hun zwarte  tenue kwijt.
Volledig scherm
De dames van Zenderen Vooruit raken misschien hun zwarte tenue kwijt. © Frans Nikkels

Handbalclubs Zenderen en Bornerbroek bundelen krachten

ZENDEREN/BORNERBROEK - De handbalverenigingen uit Zenderen en Bornerbroek werken komend seizoen nog meer samen dan ze al doen. Afgelopen seizoen waren er vier gezamenlijke teams, vanaf nu worden alle teams samengevoegd.

„Samen kunnen we veel meer dan alleen”, stelt Leoniek Besselink, trainster van Zenderen Vooruit. Van een fusie wil ze echter nog niet helemaal spreken. „We gaan in eerste instantie verder met de namen Zenderen Vooruit/Bornerbroek en andersom. Een gezamenlijk logo en identieke shirts zijn er evenmin, maar daar wordt wel over nagedacht.”

Jeugd behouden

Besselink hoopt dat de verenigingen op deze manier meer jeugdleden kunnen behouden. „Voor meiden van een jaar of 15 is het natuurlijk niet leuk als je met veel jongere speelsters in een team zit, omdat er anders geen team gevormd kan worden. Als je twee verenigingen samenvoegt, dan kan dat wel. Bovendien kunnen teams dan ook een hoger niveau behalen. Zo gaat ons B-team op landelijk niveau spelen.”

Meer geld

De verenigingen hebben samen vier seniorenteams en elf jeugdteams. „Als je één grote vereniging bent, heb je meer leden en meer geld om goede trainers een kleine vergoeding te betalen. Bij Zenderen Vooruit hebben we op dit moment een sterk eerste team, dat zich heeft gehandhaafd in de tweede divisie. We moeten zorgen dat er in de toekomst aansluiting is vanuit de jeugd.”

Naar ‘t Wooldrik

Voor wedstrijden en trainingen blijven de teams voorlopig op de twee huidige locaties, sporthal ‘t Wooldrik in Borne en de IISPA in Almelo. „Wij hopen in de toekomst helemaal in ‘t Wooldrik terecht te kunnen, als daar meer ruimte komt. Maar nu behoort dat niet tot de mogelijkheden, omdat de hal gewoon vol is.”

Hengelo e.o.